Ciorba cu legume si sfecla rosie
Ingrediente
- oase de porc cu carne 1 kg
- rosii 2 bucati
- frunza de dafin 2 bucati
- ceapa alba 4 bucati
- fasole uscata alba 100 g
- cartofi 3 bucati
- morcovi 1 bucata
- ardei capia 1bucata
- sfecla rosie 1 bucata
- varza alba 0,5 kg
- ulei de floarea soarelui 100 g
- pasta de tomate 2 linguri
- bors acru 0,5 l
- patrunjel verde 1 bucata
- usturoi 4 bucati
Mod de preparare Ciorba cu legume si sfecla rosie
- Spalam carnea , o adaugam intr-o cratita, apoi punem apa de ajuns, adica sa acopere carnea si dupa aceea punem la fiert. In timp ce lasam carnea la foc curatam 1 ceapa , o jumatate de ardei capia si apoi vom spalam o rosie. Acestea le taiem marunt si luam 2 frunze de dafin pe care le punem sa le avem la indemana.
- Apoi, dupa ce am spalat fasolea, o punem la fiert intr-o jumatate de litru de apa. Luam spuma care apare in timpul fierberii carnii. Cand a inceput sa dea in clocot adaugam rosia taiata, ardeiul capia, ceapa si frunza de dafin si asteptam sa fiarba bine.
- Cand incepe sa fiarba fasolea dam focul mai mic, iar dupa ce este gata cam dupa aproximativ o ora se ia de pe foc. In timpul cand carnea este lasata la foc sa fiarba, curatam si spalam o,5 kg varza, 3 cartofi medii, 1 morcov, 4 catei de usturoi, 1 legatura de patrunjel si o sfecla rosie. Cand fasolea este fiarta , o vom scurgem de apa.
- Dupa ce carnea este fiarta, adica dupa 1 ora si jumatate scoatem carnea si o lasam la racit. Apoi taiem cartofii si ii punem in ciorba. Morcovii se taie rondele si ii adaugam peste ciorba si le vom lasa la fiert. Varza o vom taia si pe ea , care se caleste in ulei timp de 10 minute si o adaugam apoi in ciorba. Ceapa se caleste si ea in ulei, cam 2 cepe, pana cand are o culoare maronie. Peste ceapa vom adauga 2 linguri de pasta de tomate si amestecam continuu timp de 1 minut si o adaugam apoi in ciorba.
- Se pune in ciorba si 0,5 l de bors acru si lasam sa fiarba foarte bine. Intre timp pregatim sfecla, pe care o radem si o calim timp de 10 minute . Apoi o vom adauga in ciorba.
- Dupa ce carnea s-a racit, o scoatem de pe os, o taiem bucatele si o adaugam in ciorba. Ciorba o mai lasam sa fiarba impreuna cu carenea timp de 10 minute , dupa care adaugam cam o lingura de sare sau daca doriti mai putina sare puteti sa puneti si mai putina. Se gusta si daca o sa vedem ca toate sunt fierte adaugam patrunjelul si usturoiul pisat. Dam focul mai mare si o mai lasam 1 minut sa fiarba , dupa care se ia de pe foc.
- Va doresc, pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu