Ciorba cu legume si sfecla rosie

Ingrediente

  • oase de porc cu carne 1 kg
  • rosii 2 bucati
  • frunza de dafin 2 bucati
  • ceapa alba 4 bucati
  • fasole uscata alba 100 g
  • cartofi 3 bucati
  • morcovi 1 bucata
  • ardei capia 1bucata
  • sfecla rosie 1 bucata
  • varza alba 0,5 kg
  • ulei de floarea soarelui 100 g
  • pasta de tomate 2 linguri
  • bors acru 0,5 l
  • patrunjel verde 1 bucata
  • usturoi 4 bucati
Mod de preparare Ciorba cu legume si sfecla rosie
  • Spalam carnea , o adaugam intr-o cratita, apoi punem apa de ajuns, adica sa acopere carnea si dupa aceea punem la fiert. In timp ce lasam carnea la foc curatam 1 ceapa , o jumatate de ardei capia si apoi vom spalam o rosie. Acestea le taiem marunt si luam 2 frunze de dafin pe care le punem sa le avem la indemana.
  •  Apoi, dupa ce am spalat fasolea, o punem la fiert intr-o jumatate de litru de apa.  Luam spuma care apare in timpul fierberii carnii. Cand a inceput sa dea in clocot adaugam rosia taiata, ardeiul capia, ceapa si frunza de dafin si asteptam sa fiarba bine.
  •  Cand incepe sa fiarba fasolea dam focul mai mic, iar dupa ce este gata cam dupa aproximativ o ora se ia de pe foc.  In timpul cand carnea este lasata la foc sa fiarba, curatam si spalam o,5 kg varza, 3 cartofi medii, 1 morcov, 4 catei de usturoi, 1 legatura de patrunjel si o sfecla rosie. Cand fasolea este fiarta , o vom scurgem de apa.
  •  Dupa ce carnea este fiarta, adica dupa 1 ora si jumatate scoatem carnea si o lasam la racit. Apoi taiem cartofii si ii punem in ciorba. Morcovii se taie rondele si ii adaugam peste ciorba si le vom lasa la fiert. Varza o vom taia si pe ea , care se caleste in ulei timp de 10 minute si o adaugam apoi in ciorba. Ceapa se caleste si ea in ulei, cam 2 cepe, pana cand are o culoare maronie. Peste ceapa vom adauga 2 linguri de pasta de tomate si amestecam continuu timp de 1 minut si o adaugam apoi in ciorba.
  •  Se pune in ciorba si 0,5 l de bors acru si lasam sa fiarba foarte bine. Intre timp pregatim sfecla, pe care o radem si o calim timp de 10 minute . Apoi o vom adauga in ciorba.
  • Dupa ce carnea s-a racit, o scoatem de pe os, o taiem bucatele si o adaugam in ciorba. Ciorba o mai lasam sa fiarba impreuna cu carenea timp de 10 minute , dupa care adaugam cam o lingura de sare sau daca doriti mai putina sare puteti sa puneti si mai putina. Se gusta si daca o sa vedem ca toate sunt fierte adaugam patrunjelul si usturoiul pisat. Dam focul mai mare si o mai lasam 1 minut sa fiarba , dupa care se ia de pe foc.
  •  Va doresc, pofta buna!
http://savour.ro/

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

"Indrazneste sa castigi !"

Bratari

Merchandise magazin online cu ghiozdane minecraft