Taratele de Ovaz

Tarate de Ovaz Taratele de ovaz au fost folosite de-a lungul timpului in principal ca hrana pentru animale. Din fericire insa, taratele de ovaz au fost in cele din urma recunoscute ca fiind unul dintre cele mai importante alimente pentru o nutritie sanatoasa si completa. Citeste mai jos despre calitatile si beneficiile taratelor de ovaz pentru sanatatea ta .

 1. Taratele de ovaz sunt excelente si foarte recomandate pentru micul dejun 

Taratele de ovaz sunt ideale pentru micul dejun fierte (ca in englezescul porridge) sau amestecate cu iaurt fara grasimi sau branza de vaci degresata. Tarate de ovaz pot fi de asemenea folosite pentru a face clatite sarate, blat pentru pizza, briose, prajituri, biscuiti si multe altele ! Si pentru ca sunt singura sursa de carbohidrati in timpul fazei de atac a dietei Dukan si in zilele de regim bazate pe proteine pure, taratele de ovaz aduc un element in plus de varietate la dieta, ca sa evitati monotonia. Toate informatiile necesare despre taratele de ovaz le gasesti daca iti cumpeti cartile doctorului Dukan de pe Elefant.ro sau Libris.ro.

2. Taratele de ovaz ajuta la scaderea colesterolului Proprietatile taratelelor de ovaz 

Taratele de ovaz contin fibre solubile care reduc lipoproteinele cu densitate mica (LDL), altfel cunoscut sub numele de "colesterol rau". Fibrele solubile reduc absorbtia colesterolului in sange. In comparatie cu fulgi de ovaz, taratele de ovaz au in medie cu 50% mai multe fibre si fibre solubile, ceea ce le face mult mai eficiente in procesul de slabire, dar si cel de detoxifiere al organismului.

3. Taratele de ovaz dau senzatia de satietate

 Odata consumate, taratele de ovaz intra in tractul digestiv unde fibrele solubile absoab apa si formeaza o substanta ca un gel, dand rapid senzatia de satietate. Taratele de ovaz absorb in medie de 25 de ori volumul lor in lichid. O lingura de tarate de ovaz, de aproximativ 12 grame formeaza o minge de 300 de grame in stomac! Senzatia de satietate si faptul ca nu iti mai este foame duce reducerea frustrarii in timp ce tii dieta.

4. Tarate de ovaz incetinesc absorbtia de zahar si grasimi 

Odata ingerat, bolul alimentar ( format din substanta asemanatoare gelului creat de tarate de ovaz si apa ) trece prin acidul gastric, bila, si, in final ajunge la sucurile pancreatice. In acest proces, bolul alimentar se transforma intr-o crema si o transforma la nivel molecular la un amestec de acizi grasi, aminoacizi si glucoza. In acest fel se incetineste asimilarea zahararurilor si caloriilor si le elimina din organism prin reducerea absorbtiei de grasimi alimentare, pastrand in acelasi timp nivelul de zaharuri din sange la un nivel scazut si stabil.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Merchandise magazin online cu ghiozdane minecraft

Descarca muzica in format mp3