Fulgi de porumb ROMMAC
Acum câteva
zile am descoperit aceasta rețeta de prăjiturele cu fulgi de porumb pe care de obicei eu îi iau
de la ROMMAC,
aceste prăjiturele sunt incredibil de bune si nu necesita mult timp pentru
preparare. Dacă doriți să vă răsfăţaţi cu un desert savuros.
Ingrediente:
fulgi de
porumb 150g,
zahar 100g,
miere 4
linguri
unt 120g
ciocolata cu
lapte 100g
esența de
vanilie 1 lingurița
Preparare:
Fulgii de
porumb cantariti se așează intr-un castron larg, zaharul, mierea, untul si
extractul de vanilie se pun intr-o crăticioara.
Se pune
crăticioara pe foc si se fierbe compoziția pana când zaharul se dizolva complet
si se obține un sirop gros..
Se adăuga
ciocolata rupta in bucata si se amesteca pana se dizolva complet.
Se toarnă
compoziția fierbinte peste fulgi de porumb
si se amesteca bine de tot, așa încât toți fulgii sa se îmbibe cu caramelul
(poza 4).
Se așteaptă
sa se răcească masa de fulgi îmbibați in caramel doar atât cat sa se fie
suportabila la atingerea cu mâinile si imediat, cu mâinile ușor unse cu ulei
sau cu unt, se modelează prăjiturelele, ori in forma de con, ori in forma
aproximativ sferica.
Nu va fie
teama sa presați fulgii la un loc, nu se întâmpla nimic daca fulgii se vor
mărunți, dimpotrivă, prăjiturile vor fi mai compacte. Modelate la aproximativ
3-4 cm., rezulta 30-35 de bucăţi.
În caz că
aveți la dispoziție coșulețe de hârtie, arata frumos sa le așezați in acestea,
daca nu, așezați-le imediat după ce le-ați modelat pe o coala de hârtie de
copt, pana se răcesc complet si nu vor mai fi deloc lipicioase.
Imediat după
ce se răcesc sunt bune de mâncat, dar daca reușiți cumva sa salvați câteva
bucăţi pentru a doua zi, vor fi si mai bune.
Gustul
îmbina subtil pe cel al ingredientelor principale, untul, mierea, ciocolata si
vanilia simțindu-se perfect echilibrat, iar fulgi de porumb aducând o aroma de nuca si o
textura ușor crocanta.
Comentarii
Trimiteți un comentariu