Fulgi de porumb ROMMAC

Fulgii de porumb & Pufarine


Acum câteva zile am descoperit aceasta rețeta de prăjiturele cu fulgi de porumb pe care de obicei eu îi iau de la ROMMAC, aceste prăjiturele sunt incredibil de bune si nu necesita mult timp pentru preparare. Dacă doriți să vă răsfăţaţi cu un desert savuros.
Ingrediente:
fulgi de porumb 150g,
zahar 100g,
miere 4 linguri
unt 120g
ciocolata cu lapte 100g
esența de vanilie 1 lingurița

Preparare:
Fulgii de porumb cantariti se așează intr-un castron larg, zaharul, mierea, untul si extractul de vanilie se pun intr-o crăticioara.
Se pune crăticioara pe foc si se fierbe compoziția pana când zaharul se dizolva complet si se obține un sirop gros..
Se adăuga ciocolata rupta in bucata si se amesteca pana se dizolva complet.
Se toarnă compoziția fierbinte peste fulgi de porumb si se amesteca bine de tot, așa încât toți fulgii sa se îmbibe cu caramelul (poza 4).
Se așteaptă sa se răcească masa de fulgi îmbibați in caramel doar atât cat sa se fie suportabila la atingerea cu mâinile si imediat, cu mâinile ușor unse cu ulei sau cu unt, se modelează prăjiturelele, ori in forma de con, ori in forma aproximativ sferica.

Nu va fie teama sa presați fulgii la un loc, nu se întâmpla nimic daca fulgii se vor mărunți, dimpotrivă, prăjiturile vor fi mai compacte. Modelate la aproximativ 3-4 cm., rezulta 30-35 de bucăţi.

În caz că aveți la dispoziție coșulețe de hârtie, arata frumos sa le așezați in acestea, daca nu, așezați-le imediat după ce le-ați modelat pe o coala de hârtie de copt, pana se răcesc complet si nu vor mai fi deloc lipicioase.

Imediat după ce se răcesc sunt bune de mâncat, dar daca reușiți cumva sa salvați câteva bucăţi pentru a doua zi, vor fi si mai bune.

Gustul îmbina subtil pe cel al ingredientelor principale, untul, mierea, ciocolata si vanilia simțindu-se perfect echilibrat, iar fulgi de porumb aducând o aroma de nuca si o textura ușor crocanta.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Serial- Criminal Minds (2005)

Cele mai frumoase bratari personalizate prin gravura

Fii in trend